Odkazy

 

 

 

 

 

 

Štatistika návštevnosti

TOPlist

Farské oznamy na týždeň po 3. nedeli po ZSD


(od 6. do 12. júna 2016)

 

Oznamujeme, že diakonát a presbyteriát mieni prijať Ján Slobodník, seminarista Gr.kat. kňazského seminára v Prešove, narodený v Humennom, bývajúci v Humennom, syn rodičov Dušana a Heleny rod. Ščerbovej. Kto by vedel o nejakej prekážke prijať sviatosť kňazstva, je povinný to oznámiť na farskom úrade. Zároveň Vás prosíme, aby tí, ktorí sa chcete zúčastniť vysviacky v Ľutine, zapísali ste sa v sakristii chrámu čo najskôr!


OZNAMY:

  • - Dnes uskutočňujeme zbierku na pomoc najnutnejšej opravy fary vo Vyškovciach pre o. Mikuláša Jančuša. Kto môže pomôcť, Pán Boh zaplať!
  • - Zajtra sa pomodlíme Akatist požehnania rodín a v stredu a v piatok aj ráno aj večer Moleben k Božskému srdcu.
  • - Otec arcibiskup a metropolita Ján Babjak, SJ, vyhlasuje na 28. mája 2016 Archieparchiálny environmentálny deň Prešovskej archieparchie, ktorým chce v duchu encykliky Svätého Otca Františka Laudato Si' prispieť k čistote prostredia, a to triedeným zberom odpadkov v okolí chrámov, farských budov, cintorínov, či pri potokoch, prípadne v priľahlom lese a pod. Keďže chceme zladiť túto aktivitu spoločne pre všetky humenské gr.kat. farnosti, z tohto dôvodu náhradným dátumom zberu a triedenia odpadkov bude sobota 11. jún 2016.
  • - V piatok po večernej sv. liturgii bude adorácia, srdečne pozývame na modlitbu.
  • - Saleziáni don Bosca aj toto leto organizujú pobytový tábor pre deti a mládež vo veku 10 – 15 rokov v termíne 18.-23.7.2016. Bližšie informácie sú na plagáte, na internete a u saleziánov alebo saleziániek. Prihlásiť sa je možné do 20.06.2016.
  • - DVD z 1. sv. prijímania si môžete vyzdvihnúť na podpis v sakristii chrámu.
  • - Gymnázium sv. Jána Zlatoústeho oznamuje, že dňa 21.6.2016 sa uskutoční 2. kolo prijímacích skúšok na študijný odbor: gymnázium – bilingválne štúdium anglické. O štúdium sa môžu uchádzať žiaci ôsmeho a deviateho ročníka ZŠ. Počet prijatých obmedzený na 7 miest. Prihlášky sa podávajú do 14.6.2016 na sekretariáte školy.
  • - SC GkCH v Humennom organizuje zbierku školských pomôcok pre sociálne slabšie rodiny a pre rodiny na Ukrajine. Pomôcky môžete doniesť do sociálneho centra na Štefánikovej ulici v budove detskej polikliniky. Bližšie informácie na výveskách pri chráme.
  • - Je vyhlásená miništrantská súťaž, do ktorej sa môžu zapojiť všetci chlapci našej farnosti. Vyhodnotenie súťaže bude pred letnými prázdninami s peknými cenami.
  • - Dávame do pozornosti možnosť registrácie na BARKAFEST 2016, ktorý sa uskutoční 10.-12.6.2016 a taktiež možnosť registrácie na Letné stretnutia mládeže 2016, ktoré budú v mesiacoch júl a august na stránke www.gmcbarka.sk.
  • - V našom chráme je možnosť každý deň získať úplný odpustok pri príležitosti  Svätého roka milosrdenstva. Podmienky sú zverejnené na webstránke, výveskách a pri bráne.